Dež in driska, so nekatere člane obdržali doma, veliko pa se jih je odpravilo po dolgem času na srečanje s prijatelji iz Gold Wing Zveze Slovenije. Končno smo uspeli spet organizirati otvoritveno vožnjo in pri tem so nam pomagali člani Gold Wing kluba Goriška. Štajerci so odrinili že takoj po 6 uri zjutraj v dežju, Dolenjci pa so se pred odhodom še cepili. Na zbirnem mestu pred slaščičarno Ajdovščina so nas pričakali organizatorji GW Goriške s predsednikom Jordanom Kogojem, člani Moto kluba Q Vejtr Wajdušna in Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina. Pozdravni govor nam je namenil predsednik KS Ajdovščina, gospod Valentin Krtelj. Obvezna kavica in že smo bili spet na motorjih.

Pred odhodom je prišel do nas direktor VinaKras, g. Marjan Colja in nas pospremil s svojim motorjem na Dobravlje, Grahovo Brdo, Križ in v Sežano v  klet VinaKras. Direktor nam je razkazal prostore za pridelavo vina, kletne prostore za pridelavo Prestiž blagovnih znamk in posebni del s sefi, kjer imajo znana slovenska imena spravljena svojo arhivo. Sledila ja manjša zakuska s pokušino njihove penine, belega vina in Terana. Poskušali bi lahko v nedogled, a kaj ko smo bili z motorji.

Slovo je bilo kratko, saj smo se vsi bali dežja na poti. Jordanu in članom GW Goriške smo se zahvalili za čudovit dan in jim zabičali, da naj take izlete organizirajo tudi v bodoče.

Znak Gold Wing Zveze Slovenije

Čudovita vožnja nas je vodila skozi Budanje, Vipavo, Vrabče, Majcne, Mahniče, Štjak kjer se je lepo videlo celo Vipavsko dolino,  Kobdilj in  Kobjeglavo v pršutarno Ščuka. Tam smo imeli kratko predstavitev pršutarne in nato zakusko njihovih dobrot pod staro murvo. Po krepčanju smo si še v notranjosti ogledali zorenje »visečih dobrot« in si nakupili pršuta in terana za na pot.

Spet smo bili na svojih jeklenih konjičkih in pot se je nadaljevala proti Dolu pri Vogljah, Dutovljam, Velikem Dolu, Komnu, Lipi, Vojščici, Kostanjevici ter Opatjem Selu, kjer smo imeli kosilo v gostilni Štirna. Po odličnem kosilu se je začelo pripravljati k dežju, zato smo hoteli čim preje odriniti proti domu, a nas je Jordan prepričal, da se zapeljemo še na Mirenski grad, ki je duhovno središče v bližini Nove Gorice, kjer delujejo lazaristi, usmiljenke in Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Tam nas je sprejel župnik g. Peter Žakelj, ki nam je najprej povedal nekaj o zgodovini, nato pa še požegnal naše motorje, za srečno in varno vožnjo.

316