Dragi prijatelji, ljubitelji Gold Wing motorjev !

Že dolgo tega je, kar se je rodila želja po motoristični samostojnosti lastnikov Gold Wing motorjev posameznih regij v Sloveniji, ki vsaka s svojo posebnostjo kažejo čar raznolikosti majhne dežele. Ta želja je bila večkrat predstavljena, tudi delno realizirana in na zadnje spomladi 2012 v Rimskih termah grobo zatrta. Pa nič zato. Želja po samostojnosti regij, je sedaj izpolnjena. Vsak lastnik Gold Wing motorja v Sloveniji ima sedaj možnost, da si lahko izbere klub v svoji regiji.
Vsi vemo, da je naš osnovni cilj druženje, prijetne vožnje z motorjem, potovanja in odkrivanje novih krajev ter seveda kramljanje o našem hobiju ob kozarčku rujnega. In k temu cilju stremijo tudi vsi novonastali Gold Wing klubi po Sloveniji:

  • gorenjski Gold Wing klub Storžič
  • primorski Gold Wing klub v ustanavljanju
  • centralnoslovenski Gold Wing klub Osrednja Slovenija
  • dolenjsko-posavski Gold Wing klub Dolenjska
  • štajerski Gold Wing klub Štajerska
  • goriški Gold Wing klub Goriška

Zaradi boljše prepoznavnosti tako doma kot v tujini so vsi ti klubi združeni v Zvezo Gold Wing Motoklubov Slovenije (Gold Wing Zveza Slovenije – Gold Wing Federation of Slovenia), z modernim, demokratičnim vodstvom, v katerem so zastopani interesi vseh klubov. Zveze je nastala na Gorenjskem, v Miljah, s čudovitim pogledom na Karavanke in ostale prelepe slovenske hribe, ki so tudi del našega edinega izvirnega slovenskega Gold Wing emblema, ki ga člani Zveze ponosno nosimo. Ta je že dobro prepoznan tako doma, kot v tujini.

Novice o dogodkih Zveze in posameznih klubov lahko redno spremljate na naši spletni strani www.goldwing-slo.si. Tam so tudi galerije dogodkov vseh klubov in Zveze. Enkrat letno izdajamo tudi časopis SLOWING. Na več kot 100 straneh lahko najdete zanimivo branje predvsem v času, ko motoristična sezona še ni na višku.

Klubi so odprti za vse lastnike Gold Wing motorjev in sopotnice, ki se želijo družiti z ljubitelji Gold Wing motorjev svoje regije, z ostalimi pa se lahko družijo preko Zveze. Zveza organizira številne dogodke tako doma kot v tujini. Pomembna je tradicionalna humanitarna akcija Gold Wing+21 dan, namenjena otrokom z Downovim sindromom in ljudem s posebnimi potrebami. Kot predstavnica Slovenije in ustanoviteljica mednarodne Gold Wing organizacije, GWRA, Zveza organizira tudi mednarodna srečanja Gold Wing motorjev cele Evrope in širše.

Vse informacije o klubih pa tudi o Zvezi, lahko dobite pri predsedniku Zveze ali pa na naslovu info@goldwing-slo.si, ter direktno pri predsednikih posameznih klubov.

Vabljeni v Gold Wing Zvezo Slovenije!

Lepo vas pozdravljamo in se velimo druženja z vami !

Marko Lovšin
predsednik Gold Wing Zveze Slovenije