30 letnica GWEF. Obeležje, kjer tisti, ki smo že obiskali kar nekaj Treffnov, zagotovo ne moremo manjkati, smo razmišljali najbolj nadobudni obiskovalci Treffnov. Pa še druge smo nagovarjali naj gredo na ta Treffen, ki bo zagotovo nekaj veličastnega, saj to narekuje že številka obletnice. Pa še Nemci ga bodo pripravili, ki so znani po tem, da stvari speljejo na nivoju. In smo se odpeljali, vsi veseli, da bomo doživeli nekaj posebnega. Pa smo res. Hladen tuš dobesedno in v prenesenem pomenu. Treffen je bil organiziran na področju bivše Vzhodne Nemčije ob lepem jezeru Bergsee  v mestu Ratscher, v kampu, ki naj bi imel 4 zvezdice. 2013-07-05 08.45.03In res jih je imel. Ampak Vzhodno nemške. Vsaka zvezdica je verjetno predstavljala en tuš in en WC, ki je bil na razpolago nekaj tisoč obiskovalcem. Kako zgleda čakati v vrsti na enega od štirih tušev, je res posebno doživetje. Še dobro, da so med tem vrteli filme, da je čas hitreje mineval. Ko sem čakal jaz, so ravno predvajali film Alcatraz. Kamp je sprejel samo določeno število obiskovalcev. Več kot pol, vključno z večino nas, je bilo preusmerjeno na pokošen travnik nad cesto. 2013-07-04 17.06.08Mi smo ga poimenovali kar Beverly Hills, saj praktično ni bilo ravnega prostora za postaviti šotor. Za vse  to področje so postavili »kar« dvakrat po štiri prenosna stranišča. Da nas je bilo res veliko priča dejstvo, da so v eni noči okradli kar 28 šotorov. Nekatere so kar uspavali s plinom!!
Ko smo uspeli nekako postaviti tabor smo se odpravili na prizorišče. Ostanki velikega socializma so bili prisotni na vsakem koraku. Stojnic pa v Nemčiji ne bo manjkalo smo rekli. In res jih ni. Samo našel si jih težko, saj so bile skrite po grmovju.
2013-07-04 18.33.42-5 Ogromen šotor v katerem nas je zabaval transvestit in pivo po štiri evre, nas je prepričalo, da si tega pa res ne zasluži nekdo, ki da za motor 30 ali več tisoč evrov. To se lahko gredo fantki z dirkalnimi motorji na vaških moto zborih, za Goldwingarje pa tak nivo le ni najbolj primeren. Nekaj redkih izjem v GWEF organizaciji prireja Treffne v vrhunskih kampih in le taka zgledna organizacija naj bo v bodoče povod za obisk Treffna!2013-07-05 12.36.292013-07-05 20.09.34

22