GWRRA CHAPTER SLOVENIJA

chapter slovenjia_OK_transV kolikor povemo, da je  Gold Wing Zveza Slovenije v Sloveniji najvišje prostovoljno, samostojno in neprofitno združenje Gold Wing moto klubov Slovenije, potem lahko povemo, da je GWRRA največja svetovna organizacija za lastnike Gold Wingov in njihovih družinskih članov.

 Moram napisati, da v svoji dolgoletni motoristični karieri nikoli nisem bil član kakšnega formalnega kluba, ker moraš v večini klubov pač redno hoditi na sestanke ali narediti kaj, kar ti ne gre preveč dobro. Oziroma, da skrajšam, motil me je ta moraš, obvezno itd. Leta 2012 pa sem se le včlanil v Gold Wing klub Osrednja Slovenija, ki je v Zvezi Gold Wing Slovenije in kjer ne poznamo besed kot so moraš, obvezno, pripravnik, sedaj takoj, ampak so v ospredju besede druženje za zabavo, izmenjavanje izkušenj, znanje vožnje, prijateljstva in medsebojno pomoč.

Med sestanki, ki jih imamo in na katere prinese pač vsak, ki ima čas, dobro voljo in občasno tudi kakšen evro za pijačo, je vzniknila ideja, da se ustanovi GWRRA CHAPTER SLV-A Slovenija. Priznati moram, da je bil eden glavnih idejnih vodij projekta ustanovitve Chapterja predsednik Zveze Gold Wing moto klubov Slovenije Marko Lovšin. Da je bil Chapter ustanovljen in da smo dne 11.02.2014 dobili certifikat GWRRA za CHAPTER SLV-a Slovenija pa je po mojem mnenju najbolj zaslužen sekretar Gold Wing Zveze Slovenije Branko Pajer, ki je idejo o ustanovitvi s svojim nesebičnim delom in požrtvovalnostjo pripeljal do tega, da imamo Chapter GWRRA tudi v Sloveniji.

Sedaj pa še nekaj podatkov o največji organizaciji lastnikov Honde GOLD WING

GWRRA – Gold WingRoadRidersAssociation

Gold Wing Road Riders Association (GWRRA) je največja svetovna organizacija za lastnike Honde Gold Wing in nekateri bi rekli tudi največja družina na svetu. Ima svoj moto: fun –safety – knowledge oziroma Prijatelji za zabavo, varnost in znanje. Člani GWRRA uživajo v svobodni pripadnosti organizaciji, ki je neprofitna, neverska in nepolitična. Ustanovljena je bila leta 1977 in ima po 35 letih delovanja več kot 72.000 članov v ZDA, Kanadi in 53 drugih državah. Ima več kot 800 aktivnih Chapterjev, ki jih upravlja 4.000 prostovoljnih voditeljev. Vsi spodbujajo varno in prijetno vožnjo, hkrati pa si prizadevajo izboljšati javno podobo motociklizma oziroma motoristov in njihovih sopotnikov.
Več informacij dobite na: https://www.gwrra.org/.

ČLANSTVO V GWRRAgwrra_logo_trans

Kot član GWRRA nimaš nobenih obveznosti.

Član dobi vsak mesec odlično revijo z najnovejšimi informacijami o motorjih Gold Wing in sorodnih področjih (potopisi, motorji, dodatki itd.). V reviji so tudi članki iz življenja GWRRA.
Člani redno prejemamo vse nove informacije po elektronski pošti, in sicer o različnih novostih in ugodnostih, ki večinoma veljajo za ameriški trg. Nakup izdelkov je možen tudi po pošti.

Ob vpisu prejme član člansko izkaznico, kovinsko značko, našitek in dve nalepki. Vsak član prejme še Zlato knjigo s telefonskimi številkami in naslovi članov iz vsega sveta, ki lahko pomagajo drugim članom, ko so ti v njihovi državi. Prejme se tudi reklamno gradivo.

GWRRA pozna več vrst članstva:

Individualno članstvo:
Posamezni člani, ki imajo v lasti Gold Wing ali Valkyrie motorno kolo, plačajo letno članarino v višini 45$, 85$ za dve leti in 120$ za tri leta.

Družinsko članstvo:
Družine z dvema ali več člani v istem gospodinjstvu, ki so lastniki Gold Winga ali Valkyrie motornega kolesa, plačajo letno članarino 55$, 105$ za dve leti in 150$ za tri leta.

Priključeni člani – posamezniki:
Tisti posamezniki, ki želijo izkoristiti GWRRA in njene ugodnosti in niso lastniki Gold Winga ali Valkyrie motornega kolesa, plačajo letno članarino v višini 50$, 95$ za dve leti in 135$ za tri leta.

Priključeno družinsko članstvo:
Družine z dvema ali več člani gospodinjstva, ki želijo izkoristiti GWRRA in njene ugodnosti, vendar niso lastniki Gold Winga ali Valkyrie motornega kolesa, plačajo letno članarino v višini 60$, 115$ za dve leti in 165$ za tri leta.

Doživljenjsko članstvo:
Za tiste posameznike, ki so bili člani GWRRA dvajset zaporednih let in so plačali nominalno letno članarino 20$ na leto.

Naročnik (subscription only):
Naročnik prejme 12 izdaj revije Wing World magazine za 40 dolarjev na leto.

Možno je tudi Poslovno članstvo : 

Kot član lahko ponudiš svoje storitve, kot so prenočevanje, servis, vleka itn.

Več na: https://membership.gwrra.org/Scripts/4Disapi.dll/

V mesecu juniju 2014 se bomo odzvali vabilu Chapterja iz Nemčije in se odpeljali na štiridnevni izlet v Schwarzwald, kjer se bomo srečali še z ostalimi evropskimi Chapterji.

Bistvo vsega je druženje in spoznavanje novih prijateljev, debata o varnosti in širjenje znanja.

Varno vožnjo!

 

Janez PONGRAC
Direktor GWRRA Chapter Slovenija

chapter slovenjia_OK_trans

 

 

163