06-IMG_6862Ko so nas prijatelji iz nemškega GWRRA združenja povabili na srečanje v Švarcvald, smo bili najprej malo skeptični. Bo to še en izlet za nekaj sto evrov na nepokošen travnik in kozarec piva v plastiki, kot smo ga bili deležni že neštetokrat do sedaj, ko smo obiskovali Treffne po Evropi, smo se spraševali? No pa poglejmo kako se družijo člani svetovne Gold Wing organizacije, katere član je tudi Chapter Slovenija od letošnjega leta.
Dolgočasna nemška avtocesta kot ponavadi. Postanek na 150km. Vodja Branko Pajer. To pove vse. Predvsem, da bo red. In res je bil. Postanek je bil točno pet minut. Nekateri smo z odpetimi gatami skakali na motor, ker »befel« je pač »befel«. En postanek za malico. Tega so nekateri vzeli zelo resno in si postavili na parkirišču kar tabor.01-IMG_6493 Mestece Ebermannstadt kjer smo imeli srečanje, je malo, tipično nemško mestece. Vse je lepo urejeno, tudi hotel v katerem smo bivali. Da hotel, prav ste prebrali.12-IMG_6507 Svetovna Gold Wing organizacija se ne valja po travnikih. Že prvi večer je bil spoznavni večer in druženje z organizatorji. Še dobro, da imajo točeno pivo, v steklenem kozarcu seveda, ker potem čas stoji. Na drugi strani trga je bila mala prodajalna žganja in raznih likerjev, kjer smo bili gosti vsak večer. Naslednja dva dneva so nam pripravili dve panoramski vožnji, ki sta bili zanimivi, a več kot pokrajine nismo videli. Oba dneva smo si popestrili z dodatnimi ogledi. Srednjeveška tržnica09-IMG_7122, jama, grad in bazilika so bile vse destinacije, ki jih je našel Branko Pajer. Poslovilni večer je bil začinjen s tipično nemško hrano.03-IMG_6711 Poslovili smo se od gostiteljev in jih povabili na štiridnevni ogled Slovenije, ki ga bo za GWRRA naslednje leto organiziral Chapter Slovenija.
Vrnitev domov je bila po poteh, ki jih je ponovno izbral Branko. Prečudovita pot mimo Salzburških jezer in preko dveh čudovitih prelazov nas je pripeljala v domov. Po vrnitvi smo si bili edini. GWRRA ima določen nivo, ki ga je potrebno nuditi GoldWingerjem. In to jim bomo ponudili tudi mi.05-IMG_677810-IMG_716204-IMG_6765

53