OLYMPUS DIGITAL CAMERANa Gorenjskem je bilo še temno, ko sem »zajahal«  svojega Winga in odbrzel proti Posavju. Prvi postanek je bil na Barju, kjer je bilo že živahno. »Ta zmrznjeni» z avtomobili, »ta korajžni» pa z motorji.  Skupaj smo jo ubrali do gostilne »Prah« v Velikih Malencah. Kavica se je letos kar pošteno zavlekla, a smo se le odpravili proti goricam.

Vse pripravljeno, vendar ne za obiranje grozdja, temveč za »ta kratkega«, pa cviček, pa spet kava, sladice, pa……………….. dišalo je po golažu. Ko harmonikar ureže tisto Slakovo, se dvigne pokrovka ogromne posode polne golaža in pod hudim pritiskom in veliko prigovarjanja pričnemo tekmovati, kdo bo prej pri polni skledi.

Seveda je potreben počitek in na soncu se prijetno počutimo. Ne vem, kdo je omenil trgatev.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No pa si le poiščemo škarje in posodo, pa le v gorice. Po krajšem obiranju nas pokličejo k malic , ki jo začinimo z cvičkom.

Tenstani jurčki in polni krožniki mesa čakajo na »utrujene« obirače in prav kmalu se po goricah razleže pesem članov Zveze Gold Wing moto klubov Slovenije. Po malici se je prilegla prava kavica in počitek.

Pa kaj, ko bi šli še malo grozdja nabrat, nas vpraša Janko, vse utrujene…………….  Dvignili smo svoje lene riti  in se »pognali » v gorice nabrat še malo belega. Mošt že kar pošteno teče.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Popoldne se počasi nagiba v večer in naša pesem se razlega po goricah. Navkreber proti zidanici se približujemo utrujeni, vendar zadovoljni. Obložene mize nas spet čakajo. Prava ohcet je tole, ne pa kosilo, kdor je lahko sploh še kaj pojedel.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nekateri so tu pričakali naslednji dan, ostali pa so se polnih rok dobre kapljice s pozdravom gostiteljem odpeljali proti domu.  

Vsakomur,  ki je ostal doma je lahko pošteno žal, da je zamudil nepozaben dan.

Janko , Magda, družina Prah – hvala za gostoljubje , naslednje leto se zopet vidimo.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

PREDSEDNIK ZVEZE GOLD WING MOTOKLUBOV SLOVENIJE

JURIJ GORJUP

Milje , 23.09.2013

40