Pa naj bo Gold Wing dan nekoliko drugače, je padla odločitev. Ob pivu seveda. Odločili smo se, da priredimo tekmovanje v streljanju s pravim orožjem. V našem klubu imamo kar dva tekmovalca, ob tem pa je Milan še mednarodni sodnik, kar je vse dalo zagotovilo, da bo streljanje varno za vse udeležence.
Organizacijo je prevzel Milan in lahko rečem, da je bil odziv na povabilo velik. Tudi naše sopotnice so pokazale velik interes za streljanje, zato smo morali narediti moško in žensko ekipo. Na zborno mesto v Prestranku začuda nihče ni zamudil. Obvezna kavica na zbornem mestu in že nas je Milan peljal na strelišče v Baču. Razstavili smo arzenal in začeli z učno uro varnega ravnanja z orožjem. 01-IMG_7738Zelo pomembno je, da take stvari ljudje jemljejo resno. In naši člani so pokazali vso resnost. Sledila je postavitev tarč in začeli smo s tekmo. 02-IMG_7768Trije poskusni streli so se, vsaj pri ženskem delu, pokazali bolj uspešni kot pa tekmovalnih pet strelov. A pravil se moramo držati in šteli smo le tekmovalne strele. Ko smo končali tekmovalni del z dolgo devetko, smo imeli še za poizkušino streljanje z Magnumom.03-IMG_7802 Tudi tu so bile naše gospe navdušene, saj so končno v rokah držale pravi »ror«.
Brez zakuske ne gre in po tekmi smo bili pogoščeni z domačimi dobrotami.06-IMG_7966 Sledila je lepa vožnja po notranjski do gostilne, kjer je bilo rezervirano dobro kosilo. Pred kosilom smo podelili pokale zmagovalkam in zmagovalcem I. strelskega turnirja.
Premaknili smo se v Postojno, kjer je bil furmanski sejem in se še sprehodili med številnimi stojnicami. Najbolj všeč nam, je bila tista s pivom seveda.07-IMG_8128
Super dan, nekoliko drugače, smo si bili edini in še ga bomo ponovili. Do takrat pa bomo pridno trenirali na premičnih in nepremičnih tarčah.
V imenu GW MK Osrednja Slovenija, se zahvaljujem Milanu Horvatu za odlično organizacijo.10-IMG_8286

68