1-IMG_1056Dragi Edo!

Ko smo prejeli vest, da nas zapuščaš, nas je vse zmrazilo. Pa ja ne bomo v tako kratkem času izgubili še enega prijatelja motorista. A na žalost je bilo to res.

Edo in Liljana Žagar

Edo in Liljana Žagar

Edo je bil vsa leta predan svojemu poklicu šoferja. Najprej kot avtoprevoznik in kasneje kot avtobusni prevoznik. Narava dela, je bila pač taka, da je imel malo prostega časa. In ko sta sinova začela prevzemati delo, si je zaželel postati motorist. Pri prijateljih je opazoval motorje in se končno odločil za pravega. Za Gold Winga. Imel je veliko srečo, saj ga je pri tem podpirala tudi njegova ljubezen, Liljana. Res, da je motor kupil šele pri 62. letih a nič zato. Ves čas je neizmerno užival v vožnji z motorjem, najbolj v nedeljah ko je velikokrat odpeljal svojo ljubezen na izlet na Krk. Tudi daljših izletov si je želel. A kaj, ko je bil vedno razpet med svojim delom in motorjem in obveznosti so na žalost prevečkrat zmagale.

Edo Žagar s prijateljem Karlom

Edo Žagar s prijateljem Karlom

Prijatelji iz »Postojnske sekcije« so ga povabili v naš klub in tako je pred dvemi leti postal član Gold Wing Zveze Slovenije. Zelo smo ga bili veseli, saj je klub z njim dobil čudovitega človeka, vedno dobre volje, ki je z veseljem prišel na vse naše organizirane dogodke ter na vsaki prireditvi z našimi oznakami zastopal Zvezo. Rad se je vozil z nami in mi z njim, saj je bil dober in previden voznik. In kako ne bi bil po vseh letih, ki jih je prebil na cestah.

Edo in Liljana Žagar

Edo in Liljana Žagar

Jeseni lani smo ga pogrešili na nekaj naših prireditvah. Ko sem ga poklical in ga vprašal zakaj ga ni, mi je rekel, da ima manjše zdravstvene težave. Saj bo kmalu minilo sem mu rekel in bomo spet skupaj. Dokler nismo izvedeli kakšno težko bolezen ima. A Edo je bil vedno borec in boril se je do zadnjega.

Pred dvemi tedni sem bil pri njemu na obisku v bolnici. Prav nič hudo bolan se mi ni zdel. Sedel je na robu postelje in zrl skozi okno, nekam v daljavo, v sončen zimski dan. Saj bo kmalu pomlad Edo in spet se bomo vozili sem ga hotel potolažiti. Samo nasmehnil se je in nič ni rekel. Kot bi vedel, kaj ga čaka.

Edo Žagar

Edo Žagar

Usoda je hotela tako, da se ne bomo več vozili skupaj. A v naših srcih bo ostal za vedno. Spominjali se ga bomo kot prijatelja, na katerega si se lahko zanesel v vsakem trenutku, kot člana Gold Wing Zveze Slovenije, vedno pripravljenega pomagati v klubu in kot dobrega motorista, s katerim smo se radi vozili. In kar mi je najbolj žal, lahko pa govorim kar v imenu vseh članov Gold Wing Zveze Slovenije je to, da se nismo spoznali mnogo prej. Tako bi lahko še dlje uživali v njegovi družbi.

Edo Žagar

Edo Žagar

S težkim srcem se poslavljamo od tebe Edo. S teboj smo izgubili dobrega prijatelja, ki je s svojim zgledom dajal voljo tudi ostalim okrog sebe. Nikoli nisi klonil, čeprav ni bilo življenje lahko. Sedaj, ko pa bi moral uživati sadove svojega dela, te je smrt iztrgala iz naših vrst. Med nami si bil vedno zaželen in priljubljen, zato te ne bomo pozabili. Spomin nate bo živel še naprej z nami.
Edo, za vse, kar si dobrega naredil za nas in našo Zvezo, se ti iz srca zahvaljujemo.

Edo Žagar

Edo Žagar

Počivaj v miru Edo!

103