Dragi Karlo!

Nepričakovano smo prejeli vest, da nas za vedno zapuščaš.

Ko smo na cesti pred Postojno zagledali Gold Winga s postojnsko registracijo, čigar barve so se na soncu prelivale med srebrno in zlato, smo pomislili, no pač še eden izmed goldwingašev. Lahkotno upravljanje z motorjem nam je dalo misliti, da je to mladenič, ki si je pač kupil Gold Wing pred svojim Abrahamom. In ko je parkiral pred »bazo« na OMV črpalki v Postojni, kjer si je rad privoščil kavico in snel čelado, je bilo presenečenje veliko. Marsikdo od nas je obstal z odprtimi usti, ko je zagledal »mladeniča«, ki je pri več kot 70 letih brez težav krotil 400 kilogramov težko »mrcino«. To je bil Karol Sluga – Karlo.

06-IMG_2851

Karol Sluga- Karlo

Kar nekaj časa smo ga morali nagovarjati, da je postal član Gold Wing Zveze Slovenije. In ko se je za to odločil, smo bili res veseli. Veseli zato, ker smo imel v svoji sredini legendo slovenskih Goldwingerjev, motorista z veliko izkušnjami. Veseli tudi zato, ker je bil vedno pripravljen sodelovati pri vseh naših projektih in bil na vseh izletih in zabavah. Nikoli ni kazal slabe volje ali slabega počutja. Njegovo dobro razpoloženje je marsikomu od nas popestrilo večer. Okronal pa ga je še s kakšno slovensko domačo, ki jo je rad zapel.

05-IMG_2837

Karol Sluga- Karlo

S Karolom smo v teh nekaj letih naredili kar precej skupnih kilometrov in lahko trdim, da se pri vožnji njegova leta nikoli niso poznala. Ne glede na število kilometrov, ki smo jih naredili, ali vremenske razmere je bil Karol vedno vsemu kos. Res je bil prava legenda, vsem nam je bil za vzgled in vsi si lahko samo želimo, da bomo v njegovih letih še vedno lahko vozili naše Gold Winge, tako kot ga je on. Sam ali s svojo ljubeznijo na zadnjem sedežu.

04-IMG_2824

Ko smo pred dvema letoma pisali o njem članek v naši revij, smo zapisali: »upamo, da bo Gold Wing še dolgo tvoj hobi, ki ti bo izpolnjeval prosti čas. Želimo ti še veliko uspešno in varno prevoženih motorističnih kilometrov.«
A žal je usoda hotela drugače. Na žalost se ne bomo več vozili s njim. In, kar mi je najbolj žal, lahko pa govorim kar v imenu vseh članov Gold Wing Zveze Slovenije, je to, da ga nismo spoznali mnogo prej. Tako bi lahko še dlje uživali v njegovi družbi.

06-IMG_2899

Karol Sluga – Karlo

Z njim smo izgubili dobrega prijatelja, ki je s svojim zgledom dajal voljo tudi ostalim okrog sebe. Nikoli ni klonil, čeprav ni bilo življenje lahko. Sedaj, ko bi moral uživati sadove svojega dela, pa ga je kruta smrt iztrgala iz naših vrst. Med nami je bil vedno zaželen in priljubljen, zato ga ne bomo pozabili. Spomin nanj bo živel še naprej z nami.

06-IMG_2817

Karol Sluga- Karlo

Karlo, za vse, kar si dobrega naredil za nas in našo Zvezo, se ti iz srca zahvaljujemo. Z žalostjo v srcih in hvaležnostjo se v imenu vseh motoristov poslavljamo od tebe.

06-IMG_2865

Karol Sluga- Karlo

Počivaj v miru.

121