02-_mg_4014Ko sem prišel v petek zjutraj v službo in so mi sodelavci zaželeli dobro jutro, sem mislil, da bo res tako. A že naslednji trenutek je zazvonil telefon in novica, da nas je Martin za vedno zapustil, je kot strela z jasnega udarila v sončno jutro. Saj ne morem verjeti, da nas je zapustil prijatelj, s katerim smo bili skupaj še pred kratkim. Prijatelj, ki nikoli ni tožil o svojih težavah in je bil vedno razpoložen prisluhniti težavam drugih.

Že dolgo si je želel postati motorist. Obveznosti do družine in službene obveznosti pa mu tega niso omogočile. A ko je dosegel Abrahama, si je izpolnil svojo veliko željo. Kupil si je motor, čoperja. Kar nekaj kilometrov je naredil z njim, dokler ni ugotovil, kateri motor mu bolj ustreza. Leta 2011 je kupil Gold Winga in leto kasneje postal član Gold Wing kluba Gorenjska in s tem tudi član Gold Wing Zveze Slovenije. Vedno je ponosno nosil oznake kluba in Zveze, ki jih ima na sebi tudi danes, ko nas zapušča.

27-img_5105Ne glede na to, ali je bil na cesti sam ali pa je imel na zadnjem sedežu svojo največjo ljubezen, Mileno, je bil na cesti vedno previden. Hitrosti ni maral. Na ovinkih je vozil previdno, brez pretiranega nagibanja. Včasih smo mislili, da vozi prepočasi, a kmalu smo dojeli, da je prav njegova vožnja prava, varna za motorista. Zato smo se z veseljem prilagajali njemu. A žal je usoda hotela drugače. Na žalost se ne bomo več vozili z njim.

12-goldwing_21dan-14junij-407Vedno ga je zanimalo, kako bi ustvaril kaj novega. Zanimala so ga številna področja. Bil je čudovit sogovornik. Z veseljem smo prisluhnili vsem njegovim razlagam in si tudi z navdušenjem ogledali vse kar je ustvaril v svojem domu. V zadnjem času nam je večkrat govoril o alternativnem zdravljenju bolezni in zdravljenju z zdravili, ki nam jih ponuja narava. Kljub temu, za njega ni bilo zdravila. Kruta usoda nam ga je mnogo prezgodaj iztrgala iz naše sredine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z njim smo izgubili dobrega prijatelja, ki je s svojim zgledom in vedno dobro voljo, dajal voljo tudi ostalim okrog sebe. Vedno inovativen in poln novih idej, je bil eden od motorjev gorenjskega kluba. Naslednje leto, ko je načrtoval upokojitev, bi moral začeti uživati sadove svojega dela. Toda smrt ga je iztrgala iz naših vrst. Med nami je bil vedno zaželen in priljubljen, zato ga ne bomo pozabili. Spomin nanj bo živel še naprej z nami.

Martin, za vse, kar si dobrega naredil za nas, Gold Wing klub Gorenjsko in našo Gold Wing Zvezo Slovenije, se ti iz srca zahvaljujemo.

Z žalostjo v srcih in hvaležnostjo se v imenu vseh motoristov poslavljamo od tebe, vsem tvojim domačim pa izrekamo iskreno sožalje.

Počivaj v miru!

15-gw-speedway-krsko_107

258