Naredimo enkrat otvoritev sezone na severu, smo se pogovarjali. Na morju je bilo do sedaj še vedno mraz. In prav smo se odločili. Kar lepo število se nas je zbralo iz vseh klubov Gold Wing Zveze Slovenije v Prekmurju. Štajerski Gold Wing klub je prevzel organizacijo in lahko rečem, da so to izpeljali res na nivoju. Takoj po zbornem mestu smo se odpeljali na zajtrk.03-081-IMG_3944 Ta je bil seveda Štajerski z bogračem in vinom. Niso nas pustili dolgo uživati in že smo bili na poti na ogled Puchovega muzeja v Juršincih, Zanimivo predavanje in film sta nam še enkrat potrdila, da smo Slovenci znani po celem svetu. Še nekaj vina, da smo se pripravili za na pot in že smo drveli na ogled Negovskega gradu. Prijazna vodička nam je med uživanjem na soncu in 07-238-IMG_4111ob kozarcu šampanjca najprej povedala vso zgodovino gradu, nato pa nas je še popeljala na ogled soban. Tempo je bil hud in spet smo bili na naših jeklenih konjičkih in se zapeljali do mesta na meji s Hrvaško, kjer so nam priredili piknik. 08-330-IMG_4213Samo toliko, da bomo zdržali do večerje. Nekateri so s poljubom pod belo omelo, ki je je bilo polno na bližnjih drevesih, zapečatili večno zvestobo. Še bi klepetali a smo morali naprej, saj nas je že čakal župnik iz cerkve v Svetinjah. Linija motorjev je bila brezhibna. 11-017-IMG_4271Župnik je požegnal prav vse in nas povabil pred župnišče na kozarec domačega. Na Štajerskem je pač vino izgovor za vsak dogodek. In teh je čez dan res veliko. Nekateri so omagali in so šli na kavo v bližnji lokal, kjer lahko najameš tudi sobo za popoldanski počitek. Drugi smo šli še na ogled muzeja NOB in ob orožju obujali spomine iz JLA. Tako se je počasi zaključil prvi dan. Naselili smo se v sobe v gostišču Brenholc v Jeruzalemu in odšli na zasluženo odlično večerjo. Zabavali smo se pozno v noč ob živi glasbi in štajerskem vinu.
Jutro je bilo čudovito, pogled iz gostišča na bližnje Gorice je bil enkraten. Obilni zajtrk bi lahko še nadaljevali ampak Štajerci so neizprosni in odhod je bil ob 9. tako kot je bilo planirano. 13-556-IMG_4444Peljali smo se v Ljutomer, kjer smo si na Prešernovi ulici ogledali Oldtimerski sejem. Na društvenem prostoru Prleškega društva za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Ljutomer se je zbralo število razstavljavcev in obiskovalcev. Možno je bilo kupiti vso starino, različne modele delov za avtomobile, kolesa, motorje, traktorje. Ogledali smo si tudi muzej Johann Janez Puch-a. Od tu smo se odpeljali na ogled Horvatove kovačije. Najprej smo mislili, da je to Aleševa domačija pa ni. Upokojeni kovač nam je razkazal kovačijo in nas poučil o vseh skrivnostih kovanja. Sedaj si lahko doma sami skujemo sablje za bližnjo bitko. Še malica in kavica v gostišču Cuk v Lendavskih goricah in konec.15-612-IMG_4506
Lahko rečem, da je bila to ena boljših otvoritev sezone in predlagali bomo, da postane tradicionalna. Na Štajerskem seveda.

32